Hund I Form tilbyr trening, rehabilitering/fysioterapi, laserbehandling, massasje og svømming for alle hunder.
Hvilke hunder kan få behandling?
-
-
- Familiehunder
- Jakthunder
- Arbeidshunder
- Seniorhunder
- Valper
- Opererte hunder
- Brukshunder
- Konkurransehunder
-
Alle hunder, enten det er en familiehund, arbeidshund eller konkurransehund kan ha skader eller smerter som de skjuler. Mange hunder skjuler smerter og skader så godt at eier ikke legger merke til det. Hunden kan vise tegn til å ha vondt gjennom aggressivitet, vegring for å bli tatt på eller unngår diverse gulvunderlag. Alle vet hvor vondt det kan være å gå med vonde ryggsmerter, nakke smerter, låsninger etc. Dette er smerter og skader som hundene også kan ha, uten at vi merker det. Mye kan også skje under fødsel og i valpekassen så det kan være smart å få valpen din sjekket, samt at den da kan vennes til å bli undersøkt.
En rehabiliterings terapeut eller hundemassør kan og skal ikke sette diagnoser. Det skal alltid kontaktes veterinær. Ved henvisning fra veterinær vennlist ta med røntgen og journal hvis dette finnes.
Om daglig leder:
Jeg er Anita Linn Jansen, daglig leder og innehaver av Hund I Form.
Jeg er utdannet rehabiliteringsterapeut (fra Soleo Klinikken) og hundemassør (fra Nordisk hundemassasje skole). Jeg har tatt kurs innen laser (fra Optilaser og Lars Hode) og deltatt på seminar “Rehabilitation and physiotherapy for dogs and cats- Canine sports Medecine by Jerome A. Vanek” (ved Norges Veterinærhøgskole).
Jeg er en dyreglad dame som tidligere har drevet med sprangridning på nasjonalt nivå og har tre Jack Russell Terrier. Jeg har opp gjennom årene hatt flere forskjellige dyr; skilpadder, fisker, marsvin, undulat, katter, rotte, hund og hest mm. Jeg har tidligere jobbet som Nasjonal HMSK leder for et stort internasjonalt fraktselskap og forebygging av skader og uhell har vært endel av min arbeidserfaring mht helse, miljø og sikkerhet.
I min ungdom jobbet jeg flere år med spranghester og assisterte dyrleger ved behov når de var innom stallen for å behandle hester. I og med at jeg er en tidligere sprangrytter så festet min interesse seg for agility når jeg fikk hund. I tillegg til agility og rallylydighet er jeg og hundene mine aktive innen blodspor, lydighet og søk.
Jeg fattet interesse for hundens helse da begge mine hunder ble skadet i valp- og unghundstadiet som i ettertid har hindret dem blant annet for å kunne gjennomføre oppgaver på agilitybanen 100%. Jeg tilegnet meg kunnskap for å kunne ta hensyn til skadene, finne riktig treningsmengde og gi jevnlig behandling.
Som tidligere håndballspiller, svømmer og rytter på høyt nivå vet jeg hvor viktig oppvarming, nedgåing og streching er, men savner fokus og kunnskap om dette i hundemiljøet.